tirsdag 29. januar 2013

Trenger jeg hate buss?

Grønn buss. Ruter Region. Rute 906 fra Ski rutebilterminal. Litt trengsel med masse skoleelever, men alt stemte helt til jeg skulle løse billett. Da kom meldingen kjapt fra sjåføren: Jeg kjører bare til Ås videregående. Du må ta en annen buss.
Veldig hyggelig når det er +2, vind og sludd ute.
På neste bussforsøk gikk det like dårlig. Denne varianten av rute 906 kjørte mot Bøleråsen - feil retning. Først på tredje forsøk kom jeg meg på rett buss, og det koselige der var at setene i bussen var så lave at vi passasjerer nesten ikke så ut vinduene. Lovely!

Høres nesten ut som jeg klager. Vel. Tja.

Jeg anser meg som miljøbevisst og forsøker sykle til jobb når jeg er i Tromsø, og har ikke særlig mye mot buss. Det hender faktisk ofte at buss brukes på ferieturer for å få annerledes opplevelser. Men akkurat i dag på tur fra Ski til Ås følte jeg et lite hat kverne inni meg. Hat til hvem? Til meg som ikke følte meg superkomfortabel med å bomme på noe så enkelt som å ta en buss, eller et hat fordi jeg kom senere til jobb enn jeg hadde beregnet? Et hat fordi det koster 50 kroner for en treg busstur? Et hat fordi bussene er merket med lokale benevnelser som Bøleråsen eller Dyrløkka? Faen vet. Det var ikke artig å busse i dag. Kanskje bedre i morgen, Hvem vet.
Hate buss? Ikke hat kanskje, men du verden så komfortabelt det er bare sette seg i egen bil og være egen herre til og fra jobb. Kjøre nøyaktig når det passer meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar