onsdag 30. mars 2011

Skal vi bygge pent eller stygt

Stygg eller litt pen hall i Hamna?


Ja, det er et spørsmål noen kanskje vil stille seg i forkant av bygging av idrettshall i Hamna (og andre byggeprosjekt).

Politikerne skal i april i år avgjøre om Tromsø kommune skal bygge en plast- eller en stålhall i Hamna. Som samfunnsengasjert innbygger stiller jeg spørsmålet: Hadde politikerne akseptert en plasthall i sentrale strøk av Tromsdalen?Vi har til stadighet debatter omkring arkitekturen i Tromsø. Stygt eller pent er ofte den sorthvite diskusjonen. Men noen ganger uteblir diskusjonen fullstendig. Et eksempel på dette er byggingen av idrettshallen i Hamna. Opprinnelig ble det ført opp en uisolert plasthall med kuppelform. Denne kollapset på grunn av  dårlig utført byggeteknisk arbeid av en underentreprenør.Nå skal det føres opp en ny hall, og denne gangen kan politikerne velge mellom to typer plasthaller og en type stålhall. Så langt foreligger det ingen tegninger, men trolig blir begge plasthallene kuppelformet og vil rage i terrenget. En stålhall vil også bli ruvende ettersom dette er en hall beregnet for fotball. Likevel kan dette bli en hall som føyer seg bedre inn i eksisterende bebyggelse enn en plastkuppel. Ulempen er at stålhallen er to million dyrere investingsmessig og koster 0,4 mill mer i årlig drift.Likevel spør jeg om det ikke er riktigere å bygge en hall som ikke skjemmer ut bydelen. Jeg bor ikke i Hamna, men som tromsøværing ønsker jeg at alle bydeler skal se bra ut.
Hva om det hadde kommet et forslag på å bygge en hvit plastkuppelhall i sentrale strøk av Tromsdalen, noen steinkast unna Ishavskatedralen? Eller på Fagereng, i Workinnmarka eller på Mortensnes?Som sagt før; Jeg blogger ikke i kraft av min stilling, men som engasjert somfunnsengasjert privatperson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar