torsdag 30. desember 2010

Mangler heiekultur

En blogg en dag før vi skriver 1.1.11.
Noen refleksjoner gjør man seg på tampen av et år som har gått med turboen innkoblet hele tiden. Hva har brent seg sterkest på minnet i 2010? Mangelen på heiekultur er svaret.
I perioder har det tappet energi ut av meg. I noen mikrosekund har jeg vært svak og tenkt: Er det enklest å bare følge strømmen. Bli en brønnpisser og hyle i kor med andre. Av alt er det et sitat fra Petter Stordalen som jeg fant på forsiden av Postens magasin Dialogue som gir ny energi: "Det er lov å feile, men det er ikke lov å miste trua".
Jeg vet at jeg skal stå på også i 2011. Jeg vet jeg er full av energi. Jeg vet at jeg kan bidra med noe som kan komme andre til gode.
Jeg kommer sikkert til å gjøre feil. Garantert. Men jeg skal aldri miste trua. Trua på at er det bare mange nok som står på, kan det utgjøre en forskjell.
Jeg er ydmyk for mye av det fantastiske arbeidet som gjøres i og for Tromsø. En nye generasjon kompetansesterke personer er på gang, en generasjon med kunnskap, energi og vilje som uredd prøver ut sine ideer. Og heldigvis har vi fått et støtteapparat som gjør det litt enklere for dem og lykkes. Da tenker jeg spesielt på Intro-fondet som har ekte RDA-penger som kan brukes til de kreative og gode ideene.'
Jeg heier på dem.
 La oss slutte å skyte ned hverandre. La oss heller heie på hverandre, og jeg håper og tror det er noe på gang her. Blant de yngre fornemmer jeg en sterkere heiekultur enn for generasjonen som er toneavgivende i det offentlige rom.
Jeg heier på 2011. Jeg heier på alle gode krefter i Tromsø. Heia på de som vil noe for byen.

1 kommentar:

  1. Så enig! Det er mange kritiske stemmer der ute og det er greit, vi trenger dem også - men uten den positiv drivkraft fra flinke mennesker som kan og vil noe, kommer vi ingen vei. Tromsø er en liten by, litt uten for allfarvei - det er både vår svakhet og styrke. Tromsø bør ha en inkluderende holdning og en romslighet som gjør at vi tillater at folk kan utvikle seg. Dersom vi jobber sammen og heier på hverandre kan vi skape en vinnerkultur i Tromsø og vi kan få en by som folk vil bo i og flytte til - både fordi det er den vakreste plass på jord (min subjektive oppfattning) og fordi vi gjør hverandre gode! Heia Tromsø!

    SvarSlett