tirsdag 23. september 2014

Selvfølgeligheten Kongeparken

Kongeparken. Eller som mange sier: Kongsparken. Den ligger der, rett ned av prektige Kongsbakken videregående skole. Grønn, velstelt og inviterende til alle som vil bruke den. 
Du ser den kanskje ikke. Heller ikke jeg, før jeg i sommer var frivillig under sjakk-OL. Jeg gikk en ny rute hjemmefra og til Mack, via Kongeparken. Første dag gikk jeg bare forbi. La knapt merke til turistene som med sine fotoapparat fotograferte den.
 Neste dag skjedde det samme. Nye turister. Nye bilder. Jeg stoppet opp. Dro inn et dypt magadrag, løftet hodet og lot sola skinne meg i øynene. Myste ut over parken. For en skjønnhet. Rett opp av sentrum med utsikt mot sundet og Tromsdalen med Tinden i det fjerne.
Hvem har æren? En gang byplanleggerne og deretter politikerne som har vernet den mot alle forslag om inngrep. Men viktigst av alt: Skryt til Bydrift, kommunens avdeling som sørget for forskjønnelse og vedlikehold. 
Mulig det har vært slik de siste årene, men det var først i år jeg oppdaget parkens skjønnhet. Pyntet med blomster og nyklippet plen som gir den et fabelaktig preg. Statuen "Blomsterpiken" nederst i parken danner rammen fra bysiden, mens det er frodigheten og utsikten som skaper inntrykkene på toppen av parken.
Den ligger der som en selvfølgelighet. Med Bydrifts gode vedlikehold er det bare å nyte parken. En av de få vi har i sentrum av byen vår. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar